papryka faszerowana - 2363 przepisów (strona:15/158)

Papryki faszerowane ciecierzycą 31

lubi. Jedną z takich rzeczy jest właśnie ciecierzyca. Faszerowane papryki w ten sposób, powiem Wam szczerze, lepsze były nawet dopiero na drugi dzień. Polecam także trochę bardziej podpiec ciecierzycę. No naprawdę bomba. I wiadomo, papryka idealnie się sprawdza w połączeniu z czosnkiem, cebulą, kminem i kolendrą. Składniki: 2 średnie papryki 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)gotujemy. Jeżeli sos będzie za gęsty, możecie dolać trochę wody. Papryki kroimy na pół i faszerujemy ciecierzycą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach, do miękkości papryk. Posypujemy świeżymy ziołami. Artykuł Papryki faszerowane ciecierzycą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 122

  Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża

Gospodyni Miejska
Papryka faszerowana 73

sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Faszerowana papryka to szybkie i pyszne danie, które można przygotować dosłownie w 20 minut + 30 minut gotowania. Potrzebne składniki: 4 duże papryki 30 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej szynki), można zastąpić dowolnym(...)białe włókna. Usmażone mięso wymieszać z gorącym ryżem. Wszystko lekko przestudzić i doprawić solą, pieprzem i chili – według uznania.   Gotowym farszem wypełnić papryki i przykryć „pokrywkami”.   Faszerowane papryki układać ściśle w dużym garnku o grubym dnie i zalać bulionem (tak aby były zanurzone do ok. 1/3 wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać

Gotujemy i jemy
Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 78

lekarstw. Papryka surowa i marynowana Smakosze papryki spożywają ją surową, ale na pewno nie trafi w gusta każdego. Jeśli mamy ją w większych ilościach możemy zamarynować. Papryka ze słoika też może trafić na nasze kanapki, bądź też do sałatki, gdzie polecam poszukać przepis na sałatkę z zupek chińskich, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowanych i marynowanej papryki. Papryka faszerowana mięsem mielonym(...)Innym sposobem na wykorzystanie papryki w kuchni są popularne papryki faszerowane mięsem mielonym. Może ktoś robił faszerowane cukinie to robimy to w podobny sposób. Wydrążone papryki nadziewamy mięsem mielonym, doprawionym i zmieszanym z ugotowanym ryżem, a następnie zapiekamy w piekarniku. Świetnie kosztować papryki z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Leczo Najsmaczniejszym jak dla mnie pomysłem na obiad jest leczo, które można

sierotka maRysia w kuchni
Faszerowana papryka 132

zrobienia faszerowanej papryki zbierałam się pół roku. Zwykle faszeruje się ją mięsem mielonym z dodatkiem warzyw, ale nie tego szukałam. W końcu postanowiłam zamienić mięso na kaszę gryczaną i ostro przyprawić. Wyszło przepysznie! Składniki (4 porcje) 2 papryki czerwone 1 mała cebula 1 marchewka 100 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka sosu sojowego(...)farsz jeszcze przez kilka minut. Połówki papryk dokładnie wypełniamy farszem. Papryki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez ok. 40 minut. Faszerowaną paprykę można podawać jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Czerwona papryka to skarbnica witamin i składników odżywczych. Zawiera błonnik, witaminę C, z grupy B, rutynę i beta-karoten. Zwalnia

My Chcemy Jeść
Pieczona papryka faszerowana kuskusem 94

Kolejna dawka kaszanych specjałów – tym razem papryka faszerowana kuskusem Składniki: - 1/3 szklanki kaszy kuskus (ok.70g) - 1/3 szklanki wody - 2 duże papryki - 1 pierś z kurcza1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 8 pomidorków koktajlowych - 8 kosteczek sera feta - 2 łyżki oliwy - sól, pieprz Porcja na 2 osoby. Najpierw przekrawamy papryki na połówki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Następnie papryki lekko smarujemy(...)oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pomidorki pokrojone na połówki oraz fetę pokrojoną w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie i delikatnie mieszamy. Teraz wyciągamy paprykę i faszerujemy ją kuskusem i wkładamy jeszcze na 10 minut do piekarnika. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Faszerowana Papryka 122

Dzisiaj mam dla was przepis na Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Kolorowa propozycja która może być samodzielnym daniem lub przystawką. Uwielbiam takie papryki jeść zarówno na obiad jak i na kolację (generalnie lubię kolacje na ciepło a wy?). To taka klasyczna wersja która każdemu (oprócz wegetarian) przypadnie do gustu. Papryka jest bogatym źródłem witaminy C a także(...)się skóry. Papryka żółta i czerwona zawiera 4 razy więcej witaminy C niż cytryna. Spożywanie tego warzywa pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz chroni nasz organizm przed chorobami układu krążenia. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem • 6 papryk • 1 szklanka ryżu Basmati • 2 szklanki wody • 500 g mięsa mielonego • 2 średnie cebule • 1 łyżka masła • 1 łyżka oleju • 1 marchewka

W kuchennej krainie
Papryka faszerowana kuskusem, mięsem mielonym, serem feta 21

Papryka faszerowana       Składniki na 35porcji: kasza kuskus 4op papryka 40szt mięso mielone ok 2kg ser feta 4szt cebula 5szt sos boloński 2szt czosnek 5 ząbków sól i pieprz do smaku Wykonanie: Paprykę dokładnie umyłyśmy, górę odkroiłyśmy tworząc coś na kształt pokrywki, usunęłyśmy nasiona. Tak przygotowana papryka czekała na farsz. W garnku ugotowałyśmy kaszę kuskus zgodnie z instrukcją(...)patelni podsmażyłyśmy cebulkę z czosnkiem oraz mięsem mielonym, dodałyśmy przyprawy. Część papryki pokroiłyśmy w drobną kostkę i również chwilkę podsmażałyśmy do miękkości. W dużej misce umieściłyśmy kaszę, mięso z cebulką, sos boloński, pokrojoną paprykę oraz 3/4 pokrojonego sera feta. Doprawiłyśmy do smaku i przystąpiłyśmy do faszerowania papryk. Przed przykryciem całości górą papryki farsz posypałyśmy resztą sera, przykryłyśmy. Zalecamy piec przez

Sprawni w smaku
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i mięsem 39

Dziś zapraszam po przepis na pyszną, sycąca paprykę faszerowaną  kaszą jęczmienną i mięsem. Tym razem papryki nie piekłam, a udusiłam w wodzie.  To taka alternatywa dla pieczonych papryk faszerowanych. Dodatkowo wykorzystałam mięso z rosołu,  które świetnie się tu sprawdziło. Składniki: 6 zielonych papryk 650 g mięsa gotowanego(może być z rosołu) 200 g kaszy jęczmiennej 2 cebule

magiczna kuchnia Kasi
Faszerowana papryka wg Aleex 115

Druga połowa października to ostatni moment, aby w kuchni wykorzystać świeżą paprykę. Leczo, potrawki i inne tradycyjne dania tym razem sobie odpuściłam. Zrobiłam dla nas paprykę faszerowaną mięsem – bardzo pożywną i bardzo, bardzo smaczną. Nadzienie jest tradycyjne, ale daje mnóstwo możliwości do wprowadzania modyfikacji. Możecie je zmieniać dowolnie – tak, jak Wam się podoba. Natomiast papryka pieczona w piekarniku jest soczysta(...)można przygotować wcześniej. Wówczas należy je przykryć folią i wstawić do lodówki. 5. Papryki umyć, osuszyć. 6. Odkroić „czapeczki” i wydrążyć, usuwając nasiona. 7. Każdą wydrążoną paprykę posolić. 8. Papryki faszerować mięsną masą. 9. Przykryć każdą paprykę odciętą czapeczką. Włożyć do naczynia żaroodpornego, na dno którego trzeba wlać pozostałe 2 łyżki bulionu. 10. Papryki wstawić do piekarnika nagrzanego

W mojej kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym 75

Papryki faszerowane to świetna propozycja dla dzieciaków. Są efektowne, łatwe w przygotowaniu i tanie. Doskonale sprawdzą się nie tyko na obiad, ale i na kolację. By je przyrządzić będziecie potrzebować tylko jednego garnka i 15 minut, by przygotować papryki i mięso. Później papryki robią się już praktycznie same. 0,5 kg mięsa mielonego 6 średnich papryk 100 g ryżu(...)przez około 35 – 40 minut. Pod koniec gotowania mieszamy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego w niewielkiej ilości wody i dodajemy do garnka z paprykami. Zagotowujemy po raz ostatni. Gotowe. Faszerowane papryki świetnie smakują z ziemniakami lub z chlebem

Dieta bez mleka
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 73

Wśród jesiennych dań, które obowiązkowo muszę przygotować w sezonie, jest papryka faszerowana mięsem i ryżem. Danie z kategorii jednogarnkowych, proste w przygotowaniu i bardzo smakowite. Do przygotowania lepiej wybrać paprykę średniej wielkości. Zazwyczaj nadziewam je mielonym mięsem z ryżem, ale tym razem do mięsa dodałam jeszcze kapustę, więc wyszła papryka a'la leniwe gołąbki . Można ją dusić w pomidorowym sosie(...)można również zapiec w piekarniku. Oba sposoby gwarantują, że danie zniknie z talerza w mig:) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: ok 15-20 sztuk czerwonej papryki średniej wielkości  500g mięsa mielonego 500g kapusty (ćwiartka niedużej główki) 1 cebula 100g ryżu (np. do risotto albo do gołąbków) 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka

Obiad gotowy
Papryka faszerowana kaszą orkiszową i tuńczykiem 117

Bardzo dawno nie było faszerowanej papryki. Tym razem z kaszą orkiszową, tuńczykiem, do tego starta na tarce dynia, oliwki zielone i suszone pomidory. Całość posypana żółtym serem i zapieczona. Uwielbiam faszerowaną paprykę, tak samo jak cukinię. Można nadziać czym się lubi, zapiec i obiadek gotowy :-) Miłego dnia :-) Składniki: 4 papryki czerwone 100 g kaszy orkiszowej 1 puszka tuńczyka w sosie

kruche babeczki
Papryka faszerowana z kurczakiem 80

jakiegoś czasu jesteśmy z Dominikiem na diecie, szukam więc pomysłów na obiady, które nas nasycą, ale nie pójdą w boczki. Tak oto powstał ten przepis! :) Bardzo lubię faszerowaną paprykę, to danie nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Papryka, na którą mamy obecnie sezon, jest bardzo bogata w witaminę C, która przydaje się w diecie, gdy szaleją przeziębienia i grypa(...)Danie dietetyczne i śmiało można jeść je na diecie. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy papryka przejdzie wszystkimi smakami i zmięknie - palce lizać! :) Faszerowana papryka: 5-6 różnokolorowych papryk (u mnie żółta i czerwona) 0,5 kg piersi z kurczaka lub indyka 3 małe lub 2 średnie cebule czerwone 1 ząbek czosnku ok. 300 g pieczarek 2 woreczki ugotowanego brązowego

Cooking Monster