Faszerowana papryka wg Aleex

Faszerowana papryka wg Aleex

Faszerowana papryka wg Aleex

Druga połowa października to ostatni moment, aby w kuchni wykorzystać świeżą paprykę. Leczo, potrawki i inne tradycyjne dania tym razem sobie odpuściłam. Zrobiłam dla nas paprykę faszerowaną mięsem – bardzo pożywną i bardzo, bardzo smaczną. Nadzienie jest tradycyjne, ale daje mnóstwo możliwości do wprowadzania modyfikacji. Możecie je zmieniać dowolnie – tak, jak Wam się podoba. Natomiast papryka pieczona w piekarniku jest soczysta, jędrna, ale nie za twarda, taka w sam raz. W mojej kuchni danie sprawdziło si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej kuchni

Autor

Aleex

Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mięso, mielone, ryż, mięso mielone, papryka faszerowana, potrawka, szynka, wieprzowina, mięsa pieczone, drugie danie, jajka faszerowane , pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z szynki, pieczona szynka, dania mięsne

Inne przepisy z W mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.