Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża cebula; 50 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki bulionu (u mnie 1/4 szklanki gorącej wody + 1/4 łyżeczki vegety); 1/2 łyżeczki ostrej papryki; Sól; Pieprz; Olej do podsmażenia. Dodatkowo: 50 g startej mozzarelli do posypania po wierzchu; 1 i 1/2 szklanki bulionu do zapiekania (u mnie 1 i 1/2 szklanki gorącej wody + 1 łyżeczka vegety); Naczynie żaroodporn... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, mielone, pieczarki, mięso, ryż, mięso mielone, papryka faszerowana, zupa pomidorowa, drobiowe, grzyby, indyk, sos pomidorowy, sosy, wieprzowina, mielone pieczarki, pieczarki z ryżem, pieczarki w sosie, sos z grzybów , pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, sos do ryżu
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz