Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

  Składniki: 6 średnich czerwonych i/lub żółtych papryk; 200 g białego ryżu; 300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 6 dużych pieczarek; 1 duża cebula; 50 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki bulionu (u mnie 1/4 szklanki gorącej wody + 1/4 łyżeczki vegety); 1/2 łyżeczki ostrej papryki; Sól; Pieprz; Olej do podsmażenia. Dodatkowo: 50 g startej mozzarelli do posypania po wierzchu; 1 i 1/2 szklanki bulionu do zapiekania (u mnie 1 i 1/2 szklanki gorącej wody + 1 łyżeczka vegety); Naczynie żaroodporn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mielone, pieczarki, mięso, ryż, mięso mielone, papryka faszerowana, zupa pomidorowa, drobiowe, grzyby, indyk, sos pomidorowy, sosy, wieprzowina, mielone pieczarki, pieczarki z ryżem, pieczarki w sosie, sos z grzybów , pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, sos do ryżu

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.