Przepis na : obiad
Bardzo dawno nie było faszerowanej papryki. Tym razem z kaszą orkiszową, tuńczykiem, do tego starta na tarce dynia, oliwki zielone i suszone pomidory. Całość posypana żółtym serem i zapieczona. Uwielbiam faszerowaną paprykę, tak samo jak cukinię. Można nadziać czym się lubi, zapiec i obiadek gotowy :-) Miłego dnia :-) Składniki: 4 papryki czerwone 100 g kaszy orkiszowej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym kilka suszonych pomidorów kilka zielonych oliwek kawałek startej na tarce dyni Hokkaido zioła prowansalskie s... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...