Papryki faszerowane z tofu

Papryki faszerowane z tofu

Papryki faszerowane z tofu

Przepis na : obiad

Moja propozycja na dnie dla wegetarian. Zrobiła je moja synowa, smakowało wybornie. Przygotowanie ryżu – do wrzącej, osolonej wody wsypać ryż i gotować do momentu aż ryż wchłonie wodę. Wrzucić ryż do miski i dodać kukurydzę, potarte tofu, przecier pomidorowy, pokrojoną drobno cebulkę, pokrojone drobno suszone pomidorki, zioła. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odciąć górę od papryk, wyciąć błonki. Farszem wypełnić papryki. Na górę położyć odcięte części od papryk. Moja synowa upiekła to dan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka faszerowana, obiad, sylwester, kolacja

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.