Składniki: 500 ml zimnej wody; 1/2 łyżki vegety; 250 g passaty pomidorowej; 1 liść laurowy; 2 ziarna ziela angielskiego; 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 2 łyżki mąki pszennej; 1/4 małej, czerwonej papryki; 1/2 łyżeczki cukru; Szczypta kwasku cytrynowego - opcjonalnie; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, pokroić w drobną kostkę. Wodę (500 ml) wlać do małego garnka. Dodać pokrojoną paprykę, vegetę, liść laurowy, ziele angielskie i zagotować. Do wrzącej wody z przy... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...