Uwielbiam pieczoną paprykę! Jak dla mnie, bije na głowę wszystkie inne formy jej przygotowywania. Staje się wtedy niesamowicie soczysta, słodka i delikatna. Druga połowa Sierpnia to najbardziej paprykowy czas w roku! Na straganach można wybierać w ich kolorach, odmianach, wielkościach i kształtach...i wszystkie pyszne, pełne letniego słońca :) Zabrałam pewnego razu kilka sztuk tych sierpniowych piękności do domu i wypełniłam po brzegi smakami drugiej połowy lata. Wyszły fantastycznie! Pachnące bazylią i suszonymi p... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)