Wspaniały obiad!Uwielbiam paprykę ,którą się nadziewa.Świetnie ,że ten przepis mógł znaleźć się w mojej diecie.Gdy będziemy przygotowywać mięso do faszerowania papryki zróbmy dwie porcje .Jedną dodamy do papryki a drugą zostawmy na następny dzień na danie obiadowe ,którym będzie kotlet mielony a' la kebab. Danie ma 580 KCAL. 0.5 szkl.ugotowanego ryżu 80 g. 2 strąki czerwonej papryki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiramach eksperymentów kulinarnych postanowiłam zmienić charakter papryki faszerowanej dodając do niej egzotyczną przyprawę - harissa . Harissa jest przyprawą arabską, która oryginalnie występuje w postaci pasty z papryki chilli, czosnku, kminu rzymskiego, kolendry, proszkowanej papryki i oliwy. Ma piękny ciemnoczerwony kolor, niesamowity aromat i smak. Harissę zdobyłam w sproszkowanej wersji, ale aromatem i ostrością nie odbiega od pasty. SKŁADNIKI 7 papryk
ZofianaDzisiaj papryki faszerowane kuskusem, suszonymi pomidorami, polane sosem śmietanowym z oliwkami… Danie ładnie się prezentuje i pysznie smakuje. Polecam Składniki: Papryki: 4 czerwone papryki 300 g kaszy kuskus 2 czerwone cebulki 4 ząbki czosnku 1 słoiczek suszonych pomidorów (280 g) 2 łyżki oliwy z oliwek starty parmezan sól, pieprz Sos: 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 duża śmietana
Oryginalny smakSezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone i ryż. składniki: 4-5 sztuk czerwonej papryki 1 duża cebula 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 woreczek ryżu (100 g) sól,pieprz majeranek ser żółty do posypania woda do podlania Ryż ugotować(...)pomidory z puszki. Dusić chwilę aby kawałki pomidorków nieco się rozpadły. Do smaku doprawić solą, pieprzem, cukrem i oregano. Zestawić z ognia i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Polecam też: Paprykę faszerowaną kurczakiem i mozzarellą
Monia miesza i gotujemacie pomysłu na jutrzejszy obiad ? Może skusicie się na jesienne papryki ? Faszerowane dynią, mięsem, ryżem, kurkami i jeszcze innymi dodatkami. Idealne na jesienny obiad lub ciepłą kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniłyżki posiekanej świeżej bazylii sól, pieprz Bulgur gotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedź, ale wodę z gotowania zachowaj. Papryki umyj, a następnie przetnij wzdłuż na pół. Pozostaw ogonki, a gniazda nasienne usuń. Ułóż papryki w naczyniu do zapiekania naciętą stroną ku górze. Bakłażana, cukinię, selera naciowego oraz pieczarki pokrój w małą kosteczkę. Czosnek i cebulę posiekaj drobno(...)pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wydrążone papryki wypełnij farszem i do każdej wlej po 1 łyżce wody z gotowania kaszy. Na wierzchu każdej nadzianej papryki rozłóż starty parmezan. Możesz też położyć dodatkowe plasterki pieczarek. Do naczynia wlej wrzącą wodę tak, aby sięgała 1/3 wysokości faszerowanych papryk. Wstaw naczynie do piekarnika i zapiekaj papryki przez 30 minut
Delicious PlacePrzepis na paprykę faszerowaną chlebem podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym. Nie miałam dokładnych proporcji ani wszystkich składników więc pokombinowałam i stworzyłam swoją wersję. Papryka wyszła bardzo smaczna a przepis fajny bo można wykorzystać czerstwe pieczywo. składniki: 5-6 papryk, u mnie biała i czerwona 300 g czerstwego chleba, sam miąższ bez skórki 2-3 chochelki bulionu 1 cebula
Monia miesza i gotujemałej kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 papryka biała 1 mała puszka kukurydzy 2 garście liści szpinaku 6 kulek sera labnech lub fety 1 cebula czerwona zielone oliwki faszerowane papryką dresing : 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ciemnego, gęstego octu balsamicznego – krem 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka
Ogrodnik w podróżyKoniec lata i początek jesieni, to sezon na paprykę, w tym okresie jemy jej dość sporo w różnej postaci. Robię z niej leczo, piekę do warzywnej pasty, a także faszeruję. Papryki możecie wypełnić tradycyjnie nadzieniem mięsnym lub pokombinować z wersją wege. Szczególnie polecam Wam farsz z kaszy jaglanej i zielonej soczewicy z pomidorami. Wierzch posypałam startą mozzarellą, gdyż nie wyobrażam
Fabryka pomysłówPapryka faszerowana z brokułem Warzywa i grzyby zapieczone pod pikantnym serem, czy trzeba pisać coś jeszcze ? Składniki Przepis dla 4 osób 4 papryki 1 brokuł 250 g pieczarek 2 pomidory 100 g ugotowanego ryżu 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Sól, pieprz 50 g sera pleśniowego typu brie 80 g twardego żółtego sera dojrzewającego typu holenderskiego Sposób przygotowania
Miód i pieprzKlops drobiowy faszerowany pieczarkami, podobnie jak faszerowany papryką jest świetną przystawką na wszelkie uroczystości. Ostatnio często go przygotowuję tylko zmieniam w nim farsze.Ten klops drobiowy nazywam też roladą faszerowaną ma bardzo mało kalorii, gdyż jest ugotowany w parowarze. Do przygotowania tego klopsa wystarczą ćwiartki kurczaka wyluzowane z kości i zmielone oraz farsz w tym przypadku z duszonych z cebulką pieczarek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmusicie jeszcze poczekać 😋Najpierw muszę przestawić się z powrotem na lekkie domowe dania (sami wiecie jak to jest na urlopach 😂) Dziś zaprezentuję każdemu znaną i przez wszystkich kochana paprykę faszerowaną😍 Tak samo jak cukinia , na pewno często gości na Waszych talerzach tak jak u mnie :) Składniki na 4 porcje - 4 duże papryki - 200 g ryżu
Zdrowie i pysznie na talerzuZimą też można grillować… jeśli mamy odpowiednią patelnię. Grillowana karkówka smakuje tak samo jak latem. Papryka faszerowana kapustą z pieczarkami idealnie komponuje się z kruchym mięsem. Składniki: ? 1/2 małej kapusty białej ? 250 g pieczarek ? 4 małe plastry karkówki ? 4 czerwone papryki ? 1 mała cebula ? 4 łyżeczki musztardy ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki oleju
To co kochamPapryka faszerowana z mięsem mielonym, ryżem z dodatkiem ostrego ketchupu. Składniki: 500 g mięsa mielonego 3 woreczki ryżu (po 100 g) 2 cebule 12 czerwonych papryk 200 g żółtego sera ostry ketchup (np. Jamar ) majeranek, sól, pieprz, ostra papryka Wykonanie: Gotujemy ryż na pół twardo, wysypujemy ryż do dużej miski i dodajemy do niej: surowe mięso, pokrojoną w kostkę
W Moim Magicznym DomuZimą też można grillować… jeśli mamy odpowiednią patelnię. Grillowana karkówka smakuje tak samo jak latem. Papryka faszerowana kapustą z pieczarkami idealnie komponuje się z kruchym mięsem. Składniki: • 1/2 małej kapusty białej • 250 g pieczarek • 4 małe plastry karkówki • 4 czerwone papryki • 1 mała cebula • 4 łyżeczki musztardy • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku
To co kocham