Papryki faszerowane fetą

Papryki faszerowane fetą

Papryki faszerowane fetą

Faszerowane papryki są zawsze dobre. Najbardziej lubię te podłużne. Piekę długo. Lubię gdy papryki są bardzo miękkie i lekko przypieczone. Dawniej ucinałam paprykom 'czapeczkę" od góry, ostatnio często odcinam po prostu kawałek wzdłuż papryki - łatwiej je nafaszerować i łatwiej ułożyć w naczyniu. Oczywiście dotyczy to chudych, podłużnych papryk. Te okrągłe faszerujmy tradycyjnie. Polecam. składniki 8 podłużnych papryk 4 ząbki czosnku 150 g (1 szt) cebuli - drobno posiekana 100 g ryżu 15 g ( pęczek) natki pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.