Papryka faszerowana siekanym kurczakiem i cukinią

Papryka faszerowana siekanym kurczakiem i cukinią

Papryka faszerowana siekanym kurczakiem i cukinią

Paprykę możemy faszerować na różne sposoby mięso mielone z ryżem lub różnego rodzaju kaszami czy warzywami. Moja propozycja to duszona papryka faszerowana siekanym mięsem z piersi kurczaka, cukinią, porem i zieloną pietruszka.  4 średniej wielkości papryki 300 gramów fileta z piersi kurczaka 200 gramów cukinii 20/30 gramów pora 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki bułki tartej sól pieprz szczypta sproszkowanego czosnku Odcinamy górną część papryki tak ok.2 cm, odkładamy.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Autor

Andzia PichciAndzia Pichci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, cukinia, mielone, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak, bułki, ryż, pierś, piersi, papryka faszerowana, mięso mielone, sosy, filet z kurczaka, piersi z kurczaka faszerowane, ryż z warzywami, cukinia faszerowana, kurczak z warzywami, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.