Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak?
Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak?
Dlaczego w niektórych przepisach na ciasta sugeruje nam się użycie proszku do pieczenia, w innych sody oczyszczonej, a jeszcze w innych obu tych środków? Jakie mają one znaczenie dla wypieków, kiedy je stosować i czy są wymienne? Poniżej spróbuję odpowiedzieć na te pytania nie tylko Wam, ale i sobie, ponieważ czytając na ten temat w wielu źródłach natknęłam się na sprzeczne teorie. Czas zatem uporządkować wiedzę :) Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą Przyszli cukiernicy i piekarza w szkołach gastronomiczn... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciastka , grzyby, murzynek, racuchy, ryby, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, dynia, gruszka, kalafiorem, pasta, pasty, ciekawe przepisy, kalafior, drożdżowe, ryba, ciasteczka, schabowe, cytryna, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto leśny mech, sok, polewa, wafle, kefir, pieczywo, mięso, kotlety
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz