Zapraszam dziś na pyszne ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami. Użyłam brzoskwiń i jabłek. Ciasto drożdżowe jest w sam raz na taką pogodę jak dziś...Składniki:1/2 kg mąki 40 g świeżych drożdży1 szklanka letniego mlekaniecałe 2/3 szklanki cukru1 cukier waniliowy1/2 kostki masła roztopionego1 jajkoszczypta soli2 jabłka2 brzoskwinieKruszonka:2 duże łyżki mąki1 łyżka cukru1 łyżka masłaSposób przygotowania:1. Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i połową ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia.2. Resztę mleka wymieszać... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...