Kolejna wariacja na temat ciasta Fale Dunaju . Tym razem w wersji z brzoskwiniami i nie na cieście ucieranym, jakie robiłam do tej pory, a biszkoptowym. Kurczę, no i to ciasto to strzał w dziesiątkę! Pyszne wyszło. U mnie z dodatkową warstwą kajmaku, ale myślę, że można go potraktować jako składnik opcjonalny – bez niego i tak będzie pysznie, a z pewnością przygotowanie ciasta wyjdzie korzystniej finansowo i będzie się łatwiej kroić (nic nie wypłynie) 1 szklanka = 250 ml Ciasto: 5 jajek 160 g drobnego...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...