Fale Dunaju z brzoskwiniami

Fale Dunaju z brzoskwiniami

Kolejna wariacja na temat ciasta Fale Dunaju . Tym razem w wersji z brzoskwiniami i nie na cieście ucieranym, jakie robiłam do tej pory, a biszkoptowym. Kurczę, no i to ciasto to strzał w dziesiątkę! Pyszne wyszło. U mnie z dodatkową warstwą kajmaku, ale myślę, że można go potraktować jako składnik opcjonalny – bez niego i tak będzie pysznie, a z pewnością przygotowanie ciasta wyjdzie korzystniej finansowo i będzie się łatwiej kroić (nic nie wypłynie) 1 szklanka = 250 ml Ciasto: 5 jajek 160 g drobnego...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.