Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami

Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami

Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami

Szybkie, bardzo proste i smaczne ciasto jogurtowe ma wielu zwolenników. Tutaj w wersji z budyniem, brzoskwiniami i płatkami migdałów. W sam raz na podwieczorek. Lubię to ciasto za to, że jest takie domowe, niewyszukane a jednak bardzo smaczne.:) Zaletą ciasta jest użycie oleju zamiast masła (można wykorzystać swój ulubiony zdrowszy olej). Smak ciasta wzbogaca ugotowany budyń (można ugotować samemu lub skorzystać z gotowego budyniu w proszku). A cząstki brzoskwiń i płatki migdałów to przysłowiowa "kro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, pieczenie, ciasto z masą budyniową, budyń, ciasto budyniowe, ciasto z masa, ciasto z brzoskwiniami, jogurt, mąka, cukier, konfitura, jogurtu, maliny, jajko, proste i szybkie przepisy, ciasta z masa, ciasto z jogurtem naturalnym, truskawki, gruszka, truskawka, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, proste ciasto, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku, ciasto z gruszkami, ciasto z malinami, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Jagoda S, 1 czerwca 2013 10:55:58

Wygląda pysznie :)

Canette, 1 czerwca 2013 11:15:07

Takie sielskie ciasta na leniwe popołudnie mają u mnie wysokie miejsce, bardzo lubię z serem, ale to Twoje z budyniem też sie apetycznie prezentuje :))

kuchcikOla, 1 czerwca 2013 11:27:45

szybkie, bez zbędnej pracy i pyszne - to mi się podoba :) świetny pomysł z tym budyniem na wierzchu, pyszne odróżnienie od tego typu ciast :)

COOLinarna Strefa, 1 czerwca 2013 12:07:02

Dziękuję. :) Ja z kolei wariacji z serem nie jadłam. :)

Anula, 2 czerwca 2013 00:06:26

Uwielbiam takie ciacha, przepis zapisuję:)

COOLinarna Strefa, 2 czerwca 2013 00:13:39

Tak, warto zapisać i upiec przy najbliższej okazji. :)

Anonymous, 6 czerwca 2013 21:07:24

A ja zrobiłam je z truskawkami, i nie wiem czemu chyba wyszedł mi zakalec. Od dawien dawna nie miałam takiej wpadki.Ale w smaku dobre. Może z truskawkami to nie jest zbyt dobry pomysł i lepsze będą te brzoskwinie.

COOLinarna Strefa, 6 czerwca 2013 21:31:34

:( Mi to ciasto nie sprawiło żadnych problemów. Może była inna foremka (u mnie 20x20) i trzeba było dostosować czas pieczenia? Jajka z cukrem należy naprawdę długo ubijać (dobre 10 min). Najlepiej jak składniki do ciasta ucieranego mają temperaturę pokojową. Bo wybór truskawek nie powinien tutaj być przyczyną zakalca.

Capacitier, 9 czerwca 2013 12:16:10

Zrobiłam! Teraz ciasto wędruje na festyn :)

COOLinarna Strefa, 9 czerwca 2013 18:35:00

Super! Bardzo się cieszę. :)

Plecionki Ineski, 26 czerwca 2013 22:37:10

Mi tez nie wyszło , też robiłam z truskawkami, w ogole nie wyrosło , jeszcze takiego przypadku nie miałam , juz robiłam podobne i bylo w porzadku , wiec nei wiem .

COOLinarna Strefa, 27 czerwca 2013 00:34:43

Bardzo mi przykro. :( Trudno powiedzieć co mogło być przyczyną. Może czas pieczenia trzeba było nieco wydłużyć, albo budyń był za rzadki lub truskawki dały za dużo soku...

Anonymous, 5 września 2013 19:57:26

Zrobiłem wyszło smaczne piąteczka za pomysł , polecam wam przetestować przepis z tej stronki http://kpodkuchni.blogspot.gr/2012/06/kruche-ciasto-z-owocami-pianka.html ciasto jest nieziemskie jako owoce dałem brzoskwinie palce lizać

Anonymous, 29 września 2013 18:38:59

Zrobiłem i też zakalec ale w sumie zjadliwy i dobry :)

Anonymous, 23 listopada 2013 15:32:58

w gwoli ścisłości pkt. 4 najpierw ubijamy jaja na puszystą masę a następnie powoli wsypujemy cukier- nie mieszamy tych składników od początku razem, wtedy ciasto musi się udać ;)

Anonymous, 17 stycznia 2014 13:53:43

Miałam blaszke 20x30 i niziutki wyszedł, ale w smaku super. Co zrobic, aby po wyrośnięciu ciasta, szybko nie opadało? Wyjąć z piekarnika po upieczeniu, czy tez trzymać do całkowietgo wystudzenia?

COOLinarna Strefa, 17 stycznia 2014 14:30:18

No tak, ja piekłam w dużo mniejszej blaszce 20x20. ;)Ciasto odrobinkę może opaść a to z powodu budyniu (w trakcie pieczenia nieco spulchnie i później faktycznie po wyjęciu z piekarnika wydaje się, że ciasto opadło). Ja wyjęłam od razu z piekarnika, ale można spróbować wystudzić je w piekarniku.

Karolina Lachowicz, 18 stycznia 2014 13:39:58

A gdybym chciała upiec je w tortownicy? czy proporcje składników mogą być te same jak w podanym przepisie?

COOLinarna Strefa, 18 stycznia 2014 13:56:54

To zależy to od średnicy tortownicy. Żeby zachować proporcje to należałoby upiec w tortownicy o śr. ~22-23 cm.Moje ciasto nie było wysokie (kroiłam kwadraty). Zastosowanie odpowiednio większej lub mniejszej średnicy spowoduje, że ciasto będzie odpowiednio wyższe lub niższe (co przekłada się również na długość pieczenia). Powodzenia! :)

Anonymous, 1 lutego 2014 22:35:28

Dziękuję za udostępnienie przepisu :)Z braku składników lekko zmodyfikowałam:zamiast mąki tortowej dałam razową żytnią i nie miałam owoców i konfitury, więc dałam budyniu z 0,5 mleka po całej powierzchni, do tego soda oczyszczona zamiast proszku.reszta wg ścisłych wskazań autorki i wyszło REWELACYJNE! :) MNIAM, własnie zajadamyWielkie dzięki!

COOLinarna Strefa, 1 lutego 2014 23:00:33

I wyszło super zdrowe ciacho. :) Super! :) Dziękuję za komentarz i życzę smacznego.