Kiszka ziemniaczana i warsztaty z Arturem Morozem
Kiszka ziemniaczana i warsztaty z Arturem Morozem
oczyszczone jelita, boczek, cebula, ziemniaki Augusta BC*, mąka, majeranek, sól Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce do ziemniaków lub zemleć w maszynce do mięsa! Lekko odcisnąć. Dodać przesmażony boczek z cebulą, majeranek, mąkę. Mąkę dodajemy na tak zwane oko. Doprawić solą. Najlepiej małą porcję nadzienia ugotować aby sprawdzić czy farsz jest dobrze doprawiony. Nadziać jelita farszem ziemniaczanym. Jelita przed użyciem należy przelać zimną wodą, nadziać na ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniak, ziemniaki, kluski, boczek, cebula, frytki, tarta, kopytka, placki, ciasto, babka ziemniaczana, mięso, puree, babki, zupa, sałatka, sałatki, grill, salatki do grilla, sałatka na grilla, placki ziemniaczane, puree ziemniaczane, jajka z farszem, salatka ziemniaczana, ziemniaki w mundurkach, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, dania z grilla, salatka z jajkiem, placki z gotowanych ziemniaków
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz