PIECZONA KACZKA W GLAZURZE ŻURAWINOWO IMBIROWEJ
PIECZONA KACZKA W GLAZURZE ŻURAWINOWO IMBIROWEJ
Mięso kaczki jest rewelacyjne. Dobrze wypieczona, mięciutka i soczysta z podpieczoną skórką i mięsem odchodzącym od kości. Moja była naprawdę idealnie doprawiona. Wyczuwalna ostrość chili i imbiru, kwaskowatość żurawiny i soku z cytryny została przełamana słodyczą miodu i sosem sojowym. Kaczkę należy często polewać sosem z pieczenia aby nie wyschła i nie zrobiła się sucha. Jeśli pieczecie ją w zamkniętym garnku np.ceramicznym lub żaroodpornym nie ma potrzeby jej wtedy polewać. Skła... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne
Autor
duszek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kaczki, sosy, makarony, makaron, polewa, żurawina, imbir, mięso, pomarańcze, jabłka, ryż, buraczki, bez pieczenia, sos chilli, chilli, pierś, piersi, ziemniaki, sałatka, sałatki, sos do makaronu, świąteczne przepisy, jabłka pieczone, kotlet, kotlety, sałatka z buraczków, piersi z kaczki, pieczone ziemniaki, salatka z makaronem, sos do ryżu
Inne przepisy z potrawyregionalne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję