PIECZONA KACZKA W GLAZURZE ŻURAWINOWO IMBIROWEJ

PIECZONA KACZKA W GLAZURZE ŻURAWINOWO IMBIROWEJ

PIECZONA KACZKA W GLAZURZE ŻURAWINOWO IMBIROWEJ

Mięso kaczki jest rewelacyjne. Dobrze wypieczona, mięciutka i soczysta z podpieczoną skórką  i mięsem odchodzącym od kości. Moja była naprawdę idealnie doprawiona. Wyczuwalna ostrość chili i imbiru, kwaskowatość żurawiny i soku z cytryny  została przełamana słodyczą miodu i sosem sojowym. Kaczkę należy często polewać sosem z pieczenia aby nie wyschła i nie zrobiła się sucha. Jeśli pieczecie ją w zamkniętym garnku np.ceramicznym lub żaroodpornym  nie ma  potrzeby jej  wtedy polewać. Skła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, sosy, makarony, makaron, polewa, żurawina, imbir, mięso, pomarańcze, jabłka, ryż, buraczki, bez pieczenia, sos chilli, chilli, pierś, piersi, ziemniaki, sałatka, sałatki, sos do makaronu, świąteczne przepisy, jabłka pieczone, kotlet, kotlety, sałatka z buraczków, piersi z kaczki, pieczone ziemniaki, salatka z makaronem, sos do ryżu

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję