Jak U Was wygląda wigilijny stół? Tradycyjnie czy lubicie eksperymentować? U nas raczej tradycyjnie, ale też staramy się, żeby zawsze pojawiało się coś nowego, innego. I tak kilka lat temu pojawił się na stole gravlax, i został:) Od tej pory robimy co roku. Gravlax to tradycyjne danie z kuchni skandynawskiej i jest to surowy łosoś marynowany przez kilka dni - najczęściej w mieszance soli, cukru, soku z cytryny i koperku. Ja do swojej wersji dodaję także starte buraczki - dzięki temu mięso ma cudowny, różowy k... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...