
Pomysł na takie babeczko- bułeczki podpatrzyłam gdzieś w necie...jak dla mnie były za mocno "kukurydziane"..ale to wszystko zależy od gustu i smaku.. 1 szkl.mąki 1 szkl.mąki kukurydzianej 1 szkl.maślanki 130 ml rozpuszczonego i ostudzonego masła 2 jajka 1 łyżeczka lubczyku szczypta chili świeżo zmielony pieprz 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli morskiej W jednej misce wymieszać suche składniki wraz z przyprawami, a drugiej misce wymieszać rozpuszczone masło z jajkami. Mas... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...
Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...