Buraczki tarte na zimę do słoików

Buraczki tarte na zimę do słoików

Buraczki tarte na zimę do słoików

Buraczki w wersji klasycznej, czyste i bez dodatków. Takie, które smakują nam najbardziej :) Składniki: 5 kg buraków1/2 szklanki cukru1 łyżka soli1/2 szklanki octuPrzygotowanie: Obcinamy liście buraczków, a następnie opłukujemy je z ziemi. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości. Ugotowane buraki odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krokusowy Dom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję