Uwielbiam buraczki, więc obowiązkowo muszą znajdować się one - w grafiku moich przetworów. Ten przepis pochodzi ze starych zapisków i zawsze się sprawdza. Buraczki są pyszne, lekko słodkie - takie jak lubimy. Polecam! 6 kg buraków 11 papryk (dużych) 7 cebul Zalewa: 2 szklanki wody 1,5 szklanki octu 1,5 szklanki cukru 2 łyżki soli Buraki ugotować i po ostygnięciu zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natomiast cebulę i paprykę należy pokroić w drobną kostkę. Do gotującej się zalewy wrzucić cebulę z papryką - gotować... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...