Bywa, że ochota na pewne smaki chodzi za nami z uporem. Ostatnimi czasy wręcz prześladowało mnie pragnienie zjedzenia… pstrąga. Podczas swojej niedawnej wizyty u rodziców zdołałam nieco tę potrzebę zaspokoić. Wracam po czym do domu i masz ci los – znów ciągnie mnie do ryby! Podobne zachcianki często są wyrazem potrzeb naszych organizmów i o ile mój organizm „woła” o produkty zdrowe – wołaniom tym ulegam. Ewentualne chęci zjedzenia tradycyjnego pączka czy bezy staram się zdusić w zarodku I tak, swoim pragnieni...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...