Francuska bagietka z gruszką, orzechami, serem gorgonzola i prostą sałatą
Francuska bagietka z gruszką, orzechami, serem gorgonzola i prostą sałatą
Łatwa, szybka, smaczna i bardzo efektowna przekąska oparta na ciekawym połączeniu kwaśnej sałaty z prostym sosem vinegrette ze słodyczą gruszki i smakiem sera gorgonzola oraz orzechów włoskich na chrupiącej francuskiej bagietce.
Do przygotowania bagietki użyłem:
2 półbagietek (ewentualnie można użyć jednej bagietki przeciętej na pół - różnią się tylko długością),
100 gram sera gorgonzola,
3 średnich gruszek,
250 gram pomidorów koktajlowych,
100 gram miksu sałat,
1 cytryny,
6 plasterków szynki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne
Autor
wyprawy kulinarne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ser, orzechy, francuskie, gruszka, mielone, sałata, orzechy włoskie, bagietka, włoska, sok, cytryna, lekka, sosy, ciekawe przepisy, proste i szybkie przepisy, szynka, rukola, pomidor, przekąski, roszponka, łatwe , przekąska, sałatki, sałatka, słodkie, sos do sałaty, sałata włoska, gruszki w sosie, szybkie przekąski, lekkie sałatki
Inne przepisy z Wyprawy kulinarne
Dodaj komentarz