Smaczny i szybki dodatek do obiadu. Dla mnie to punkt obowiązkowy wiosennych surówek. 1 sałata masłowa pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 180 g kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka miodu sok z cytryny sól Umyte i osuszone liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski. Oczyszczone rzodkiewki kroimy na półplasterki lub na ćwiartki. Szczypiorek drobno siekamy. Śmietanę łączymy z jogurtem, miodem oraz sokiem z cytryny (ilość dostosowujemy do własnych preferencji R... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...