Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszne śledzie z marynowanymi grzybkami, jeżeli nie mamy marynowanych grzybków leśnych to możemy użyć marynowanych pieczarek. Śledziki są bardzo smaczny i idealnie nadają się jako dodatek do pewnych trunków :). Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: około 500 g solonych filetów śledziowych a’la matias około 200-250 gramów marynowanych grzybków, mogą być marynowane pieczarki około 250 g cebuli około ½ szklanki oleju – ja użyłam oleju lnianego mały pęczek nat... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...