Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane...Czerwone, buraczane wiórki.Złocista zasmażka z cebulką.Idealny dodatek do dania głównego.Niezapomniany smak dzieciństwa!Składniki:8 - 10 dużych, czerwonych buraków;Ząbek czosnku;Łyżka kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;4 łyżki octu spirytusowego;2 łyżki cukru;Sól;Pieprz.Zasmażka:Duża cebula;125 g margaryny;1,5 łyżki mąki pszennej.Sposób przygotowania:Buraki obrać, umyć, gotować do miękkości. Wystudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do startych buraków dodać ocet, cukier, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, buraki, burak, czosnek, jogurt, surówka, drugie danie, barszcz czerwony, cebula, sok, greckie, cytryna, barszcz, sałatka z buraczków, sałatki, sałatka, sałatka z buraków, masło czosnek, smaczna sałatka, smaczna sałatka, sałatka grecka

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.