Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Królik pieczony w piwie i miodzie oraz

Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Przepis na : obiad

Wiecie, że lubię królicze mięso. A najszybszym i najlepszym - moim zdaniem - sposobem na jego przygotowanie jest pieczenie. Tym razem piekłam w piwie (wciąż boję się pić alkohol, bo jak tu się poruszać o kulach, gdy szumi w głowie) z dodatkiem miodu i kwaskowatej melasy z granatem. Mięso zjedzone szybciutko. Pozostała jeszcze galaretka, która wytworzyła się z sosu na dnie naczynia. Idealna dla moich ścięgien i więzadeł ;) Składniki : tusza królicza czubata łyżeczka suszonego czosnku ostra papryka węgierska w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, mięso, miód, sosy, papryka, golonka, galaretka, surówka, sałatki, sałatka, obiad, mięsa pieczone, sos mięsny, sałatka z granatem, sałatka z papryki, bez pieczenia, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.