Buraki czerwone to warzywa, które warto często jadać, nie tylko wtedy, gdy wybiera się dietę wegetariańską czy wegańską. Proponowana przeze mnie surówka jest bogata w smaku, ale przede wszystkim szybka w wykonaniu. Warto ją przygotować wcześniej, zanim przystąpi się do gotowania ziemniaków, kaszy czy ryżu na obiad, by smaki się przegryzły i warzywa zmiękły. Składniki (na 5 porcji): burak średniej wielkości duża marchew średnie jabłko 2 ogórki konserwowe 2 łyżki dobrego oleju (u mnie rzepakowy) łyżka soku z ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)