Przepis na : obiad
Surówka z łodygi brokuła – to mój pomysł w stylu zero waste lub po prostu nie marnowanie jedzenia . Czy wiecie, że łodyga brokuła jest jadalna? Czy jadacie łodygę brokuła? Wiele osób odcina jedynie różyczki a resztę wyrzuca. Tymczasem łodyga to również pełnowartościowe warzywo i warto ją wykorzystywać. Wystarczy obrać ją z twardej skóry i gotowe. Dalej można pokroić w kawałki i chrupać albo zetrzeć na tarce i zrobić surówkę. PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z ŁODYGI BROKUŁA Składniki na 2 porcje: 1 łodyga brokuła 1 jabłk... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...