Jeśli nie jesteście fanami klasycznego majonezu ale lubicie jego teksturę, która tak wspaniale pasuje do jajek, sałatek i innych potraw, to przychodzę dziś z zielonym odpowiednikiem tego popularnego dodatku. Zielony sos na bazie aquafaby, czyli wody po gotowaniu ciecierzycy, z dodatkiem kremowego awokado to pyszna majonezowa opcja na wielkanocny stół. Woda z gotowania ciecierzycy (rówież płyn, w którm jest zanurzona ciecierzyca w puszce lub słoiku) w wegańskiej kuchni jest odpowiednikiem białka jaja. Świetnie ... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)