Kapusta w naszej kuchni to trochę temat pomijany. Wiadomo gołąbki, bigos 2-3 wersje surówki z białej kapusty. A czerwonej nie jadaliśmy prawie w ogóle. Czerwona kapusta podgotowywana jakoś mi nie przypadła do gustu, a na surową z kolei narzekał tata, że za twarda. I pewnie byśmy się nie polubiły z tą kapustą, gdyby nie trick na rozdrabnianie kapusty. Obejrzałam gdzieś w internecie, jak łatwo bez szatkownicy można rozprawić się z kapustą za pomocą obieraczki do warzyw. Paseczki kapusty wychodzą cieniutkie, a s... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...