Naleśniki zapiekane z ricottą i szpinakiem

Naleśniki zapiekane z ricottą i szpinakiem

Naleśniki zapiekane z ricottą i szpinakiem

Naleśniki podwójnie szpinakowe, bo zielone ciasto koloryzywane jest dodatkiem szpinaku, następnie posmarowane ricottą i obłożone duszonym szpinakiem z czosnkiem i gałką muszkatałałową, na koniec posypane parmezanem i zapieczone w piekarniku. Można użyć szpinaku mrożonego, ale zdecydowanie smaczniejsze są przygotowane ze świeżych zielonych listków. Świetne na obiad lub wegeteriańską kolację. Można podać z sosem jogurtowym, pomidorowym lub po prostu posypane pestkami granatu. Składniki: składniki i przepis na na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, szpinak, naleśnik, sosy, obiad, placki, racuchy, sałatki, sałatka, ciasto, kolacja, smaczna sałatka, sos pomidorowy, dietetyczny obiad, dietetycznie, dietetyczne , sałatka z granatem, ciasto na naleśniki, dietetyczne ciasta, ciasto jogurtowe, jogurtowe ciasto, sałatka do obiadu, dietetyczna sałatka, sałatka dietetyczna

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.