Paluch we włoskim stylu

Paluch we włoskim stylu

Paluch we włoskim stylu

Włosi jedzą pieczywo do każdego posiłku. Magazyn "La Rivista" podaje, że statystyczne włoskie małżeństwo zjada przynajmniej pół kilograma chleba dziennie. Kto chciałby poczuć smak pieczywa we włoskim stylu powinien upiec palucha z suszonymi pomidorami i oliwkami. Składniki 125 g mąki żytniej razowej 125 g mąki pszennej 160 ml ciepłej wody 8 g drożdży instant 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka oregano 50 g suszonych pomidorów w oleju 50 g oliwek w zalewie 1 łyżka oliwy z oliwek odrobina tłuszczu do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, suszone pomidory, pomidor, ciasto, pieczywo, salatka z serem, przekąska, roladki, ser, chleb, pizza przepis, przekąski, niskokaloryczne, makarony, pizza , sałatki, makaron, ciasto na pizze, sałatka, zdrowe przepisy, makaron z serem, dodatki do mięs, salatka z makaronem, smaczna sałatka, bez pieczenia, chleb razowy, chleb na drożdżach , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.