Frittata z ziemniakami, pomidorkami i oliwkami

Frittata z ziemniakami, pomidorkami i oliwkami

Frittata z ziemniakami, pomidorkami i oliwkami

Frittata to jedna z tradycyjnych potraw kuchni włoskiej. Równie popularna jest także w Hiszpanii. Zaletą potrawy jest to, że można przyrządzić ją z najróżniejszych składników. Danie serwuje się głównie jako przekąskę. Można też podać je na śniadanie lub kolację. Oto łatwy przepis na frittatę z ziemniakami, pomidorami i zielonymi oliwkami.  50 minut 2-4 porcje 200 g ziemniaków 200 g gęstego jogurtu greckiego 1 kula mozzarelli (ok. 125 g) 2 jajka 1/2 białej cebuli 10 pomidorków koktajlowych 10 zielonych ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.