Prawdziwie czereśniowe ciasto z patelni

Prawdziwie czereśniowe ciasto z patelni

Prawdziwie czereśniowe ciasto z patelni

Przepis na : śniadanie

Solidne, sycące, ciężkie od czereśni, osadzonych w grubym biszkopcie ciasto, prostsze do zrobienia niż naleśniki. Znakomity dodatek do śniadania, sprawdzi się jako deser, albo letni podwieczorek. Przygotowanie : 5 minut Pieczenie : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 duże   To nie jest ciasto w stylu clafoutis , czy dutch baby , cienkie, lekkie, naleśnikowe, krótka chwila przyjemności, ulotna przekąska, to jest ciasto ciężkie od owoców zatopionych w solidnym, aromatycznym biszkopcie, sycąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czereśnie, śniadania, placki, desery, naleśniki, deser, biszkopt, feta, twaróg, sałatka, przekąski, sałatki, naleśnik, przekąska, arbuz, ser feta, łatwe ciasto, salatka z serem, ciasto naleśnikowe, ciasto na naleśniki, sałatka z fetą, salatka z jajkiem, pyszna sałatka, sałatka grecka, sałatki do pracy, sałatka do pracy, lekkie sałatki, placek z serem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.