Ser feta pieczony z winogronami, oliwą, miodem i ziołami

Ser feta pieczony z winogronami, oliwą, miodem i ziołami

Szybka i łatwa przystawka z pieczonego sera feta i soczystych winogron Słodko słony i kremowy pieczony ser feta z dodatkiem soczystych winogron. Wyjątkowo łatwe w przygotowaniu danie, które nadaje się zarówno na przystawkę, jak i na wytrawny deser. Feta po zapieczeniu jest chrupiąca z wierzchu i jedwabiście miękka w środku. Soczyste i ciepłe winogrona, miód, pieprz i zioła cudownie komponują się ze słonym serem. Danie serwujemy na gorąco z dodatkiem chrupiących grzanek z chleba. Z podanych składników przygotuj...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.