Szybka i łatwa przystawka z pieczonego sera feta i soczystych winogron Słodko słony i kremowy pieczony ser feta z dodatkiem soczystych winogron. Wyjątkowo łatwe w przygotowaniu danie, które nadaje się zarówno na przystawkę, jak i na wytrawny deser. Feta po zapieczeniu jest chrupiąca z wierzchu i jedwabiście miękka w środku. Soczyste i ciepłe winogrona, miód, pieprz i zioła cudownie komponują się ze słonym serem. Danie serwujemy na gorąco z dodatkiem chrupiących grzanek z chleba. Z podanych składników przygotuj...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...