Co powiecie na pyszną tartę z serkiem kozim i gruszkami, idealną na sezon jesienno-zimowy, która świetnie będzie smakowała z zieloną sałatą doprawioną winegretem. A jeśli lubicie bardziej pikantne smaki, możecie do niej dodatkowo dodać trochę serka typu gorgonzola lub roquefort. Czas przygotowania: 35 min. Chłodzenie: 1 godz. Pieczenie: 40 min. Porcja dla 4- 6 osób : Składniki na spód tarty: ● 250 g mąki T 45 ● 125 g miękiego masła + 10 g do formy ● 1 żółtko jajka ● 2 łyżki tymianku, świe... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...