Delikatny kurczak, a na nim przyrumieniony placek ziemniaczany – prawda, że brzmi pysznie. To danie robi się w piekarniku, a więc nie wymaga dużo pracy. Do tego sałatka i cały obiad gotowy. Przepis na kurczaka pod pierzynką ziemniaczaną Składniki: 2 piersi z kurczaka, 4 większe ziemniaki, 1 duża cebula, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki oleju Łyżeczka czosnku granulowanego, sól, pieprz. Jak zrobić kurczaka pod pierzynką ziemniaczaną? Każdą pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa płaskie kawałki, do... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...