Kimchi, czyli kiszenie po azjatycku

Kimchi, czyli kiszenie po azjatycku

Kimchi, czyli kiszenie po azjatycku

Przepis na : obiad

Kiszona kapusta to domena nie tylko Polaków. Taki sposób przygotowywania warzy pokochali także mieszkańcy krajów azjatyckich. Kapusta pekińska 2 pęczki jarmużu 2 marchewki 2 pęczki dymki 2 łyżki soli 2 papryczki chili Główka czosnku Imbir 6 łyżek sosu sojowego 6 łyżek wody Kiszona kapusta to bardzo popularny dodatek do polskiego obiadu. Kapustę kiszą jednak nie tylko Polacy. Kimchi to popularne na wschodzie kiszone warzywa – nie tylko kapusta. Przygotowując kimchi ogranicza nas właściwie tylko wyobraźnia i zawa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Marcin SosnowskiMarcin Sosnowski

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta kiszona, pasta, pasty, imbir, sosy, obiad, kapusta pekińska, marchewka, mięso, surówka, przetwory, sałatka do obiadu, sałatki, sałatka, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, sałatka z kapusty pekińskiej, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki

Inne przepisy z MarcinChef

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.