Przepis na : obiad
Dodatek do obiadu nie musi być nudy i ograniczyć się do gotowanych ziemniaków, ryżu czy kaszy… Ziemniaki Masło Czosnek Gałka muszkatołowa Sól Biały pieprz Zioła do smaku Ziemniaki gotujemy do miękkości, następnie ugniatamy je z masłem – ilość masła zależy od ziemniaków. Masa powinna być kremowa. Dodajemy przetarty czosnek – nie za dużo, żeby nie zdominował smaku ziemniaków. Ząbek na 5 ziemniaków powinien wystarczyć. Całość doprawiamy solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Z tą ostatnią uważajcie,... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...