Mizeria z octem w Swornegaciach

Mizeria z octem w Swornegaciach

Mizeria z octem w Swornegaciach

Swiéżé gùrczi na kwasno - mizeria z octem. Gdy przygotowywałam z asmażóné bùlwë z kwasnym mlékã czyli ziemniaki zasmażane z maślanką, potrzebna była jakaś sałatka.  I tu z pomocą przyszła zakupiona w Swornegaciach, w Kaszubskim Domu Rękodzieła Ludowego , książka „Tradycyjna kuchnia kaszubska”.  Znalazłam w niej mizerię z octem. Bardzo prosty i ciekawy dodatek do dań nie tylko mięsnych. 4 ogórki, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki soli, 1 szklanka zimnej, przegotowanej wody, 3/4 szklanki octu, 1/2 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.