ZIELONE OLIWKI W OLIWIE Z ZIOŁAMI

ZIELONE OLIWKI W OLIWIE Z ZIOŁAMI

ZIELONE OLIWKI W OLIWIE Z ZIOŁAMI

Zielone oliwki wręcz uwielbiam. I to nie te faszerowane, tylko zwykłe wydrylowane, doprawione po mojemu w domu. Takie oliwki wg własnego gustu- oliwki w ziołach. Pasują idealnie jako przekąska, dla mnie od jakiegoś czasu niezastąpione. Może przygotujecie dziś takie jako Andrzejkową zakąskę? Sprawdzą się idealnie ;) Składniki: *szklanka oliwy z oliwek Suave Interoleo *słoiczek zielonych oliwek w zalewie *zioła prowansalskie- 1 łyżeczka *ząbek czosnku *kilka suszonych pomidorów *plaster cytryny Wykonanie: Ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.