Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami
Kiedy spodziewam się gości wiem, że oprócz fajnych i kolorowych sałatek, także sprawdzonych i sytych z ryżem czy mięsem sprawdzą się świetnie wszelakie bagietki, grzanki, dipy i rozmaitości z ciasta francuskiego. Uwielbiam je za szybkość, elastyczność, łatwość w przygotowaniu i smak, którym można dowolnie operować. Ciasto francuskie jako deser na słodko, wytrawnie na przekąski mięsne czy wege oraz jako dania, np. szybkie tarty. Dziś tartaletki, kolorowe i eleganckie mini koszyczki wypełnione mięsnym farsze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
AnKa blog
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, mielone, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, mięso, sosy, mięso mielone, suszone pomidory, przekąski, przekąska, sałatki, sałatka, deser, dipy, ryż, rukola, szpinak, desery, ananas, bagietka, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, przystawki, impreza, tarta na słodko, dania mięsne, sałatka z ryżem, szybkie przekąski
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz