Przepis na : obiad
Składniki: mała główka czerwonej kapusty 1 duże słodko winne jabłko 1 cebula około 2 łyżek octu z białych winogron ocet śliwkowy do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób wykonania: Umytą kapustę szatkujemy w cienkie paski i wrzucamy do garnka. Podlewamy wodą (około dwóch szklanek),solimy i gotujemy bez przykrycia aż zmięknie. Gdy kapusta będzie al dente przekładamy ją na durszlak, odcedzamy i przelewamy octem winnym aby nabrała ładnego fioletowego koloru. Tak przygotowaną kapustę wrzucamy do miski, d... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...