Cebula w oleju konopnym – kuchnia podkarpacka
Cebula w oleju konopnym – kuchnia podkarpacka
Cebula w oleju konopnym – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wiązownica, gmina Wiązownica, powiat jarosławski Wiązownica to miejscowość położona nad Sanem, w której tradycje kulinarne silnie wiążą się z historią regionu. Niegdyś uprawiano tu konopie, z których wytwarzano liny niezbędne na łodziach i barkach płynących Sanem na północ, w kierunku Bałtyku. Prawdopodobnie z powodu tych upraw olej konopny jest w tym regionie od dawna niezwykle popularny. Wiele dań wigilijnych podawanych tu od pokoleń zawiera ten wł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, sałatka, chleb, zupa, sałatki, zupa grzybowa, ryba
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję