Bulgur z papryka, rodzynkami i pachnacy prazonymi migdalami

Bulgur z papryka, rodzynkami i pachnacy prazonymi migdalami

Bulgur z papryka, rodzynkami i pachnacy prazonymi migdalami

Ostatnio mamy czas dla kasz. Pęczak, gryczana a ostatnio bulgur. Na zimno, na ciepło. Syncio nie przepada za gryczaną paloną, wszyscy kochamy pęczak. W niedzielne popołudnie przygotowując obiad pomyślałam, że zamiast robić sałatkę przyrządzę kaszę na ciepło. Jak się okazało był to świetny wybór gdyż tak przygotowany bulgur świetnie smakuje w obu formach i jest idealny by zabrać go do pracy czy szkoły. Bulgur z papryka, rodzynkami i pachnący prażonymi migdałami 250 ml kaszy bulgur 1 czerwona papryka 2 ząbki c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, papryka, chleb, pieczywo, obiad, sałatki, sałatka, do pracy, kasza gryczana, wegetariańska, sałatka do obiadu, sałatka do pracy, sałatki do pracy, lekkie sałatki, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.