Przepis na : śniadanie
Składniki: CHLEBEK KUKURYDZIANY: 1 szklanka żółtej mąki kukurydzianej; 1/2 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka soli; 1 łyżka proszku do pieczenia; 1 szklanka maślanki; 1/2 szklanki mleka; 1 duże jajo; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej; 1/4 szklanki masła/margaryny + 2 łyżki do rozgrzania na patelni. DODATKOWO: Patelnia o średnicy 26 cm, którą można używać w piekarniku (u mnie patelnia żeliwna). 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę kukuryd... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...