Przepis na : obiad
Kochani, dzisiaj zapraszam Was serdecznie na proste i pyszne kotlety jajeczne z piekarnika. W sam raz na bezmięsny, lekki, a zarazem sycący obiadek. Te kotleciki można przygotować na wiele różnych sposobów i podkręcać smak np. poprzez dodanie ziół. Ja tym razem przygotowałam kotleciki ze szczypiorkiem. Oczywiście pokusiłam się także o mały dodatek sera grana padano, który ostatnio króluje w mojej kuchni. Serdecznie zachęcam do skosztowania przepysznych kotlecików jajecznych w wersji pieczonej. Kotlety jajeczne z p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...