Przepis na : sałatka
Pomarańczowa rozpusta. przepis na dwie porcje SZAFRANOWE PÓŁKULE 60 ml smietany kremówki 25 ml mleka 1 łyżeczka żelatyny sól i szczypta szafranu do smaku Śmietanę i mleko lekko podgrzać-nie doprowadzać do wrzenia ! następnie odlać troszkę i wsypać żelatynę mieszając by się rozpuściła i wlać ponownie do śmietany z mlekiem ,doprawić do smaku .Wlać do foremek i wstawić do lodówki na 2-3 godziny do stężenia. MUS DYNIOWY 200 gram ugotowanej do miękkości dyni piżmowej 1 łyżka śmietany kremówki sól i ... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...