Focaccia w wersji słodko-słonej, z czarnym winogronem i rozmarynem to moja propozycja na dziś. Prosty i oryginalny przepis na przekąskę, aperitif czy piknik. Przygotowanie : 25 min.+ 1 godz. Pieczenie : 20 min. Porcja dla 6 osób : ● 1 kiść czarnego (lub czerwonego) winogrona ● 2 gałązki rozmarynu ● 400 g mąki T 550 ● 23 g świeżych drożdży (lub 7 g drożdży suszonych instant) ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżeczka grubej soli morskiej ● sól, pieprz Przygotowanie : Rozpuść drożdże w 18 cl ciepłej w... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...