Przepis na : obiad
Pieczone udka kurczaka po śródziemnomorsku to danie na obiad na co dzień i na święta. Danie przygotowuje się szybko i sprawnie a efekt jest smaczny i aromatyczny. Do nadania smaku użyłam typowo śródziemnomorskich produktów: oliwy z oliwek, bazylii, rozmarynu, lawendy, czosnku, soku z cytryny – świetnie ze sobą zagrały i fajnie podkreśliły smak kurczaka. Kurczaka można podać w towarzystwie pieczonych ziemniaków i / lub sałatki z pomidorów . PRZEPIS PIECZONE UDKA KURCZAKA PO ŚRÓDZIEMNOMORSKU Składniki: 6 porcji kurc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...